Sposób przygotowania:
Pieczona dynia na ostro
Przygotowanie takiej dyni jest bardzo proste i nie zajmuje dużo czasu.
Świeżą dynię kroimy na pół.
Połówkę dyni kroimy w mniejsze kawałki a następnie obieramy ze skóry i pozbawiamy nasion, odkrajamy też te miękkie wewnętrzne włókna..
Oczyszczoną dynie myjemy dokładnie i osuszamy.
Dynie przekładamy do blaszki, spryskujemy niewielką ilością oliwy lub oleju
Oprószamy solą, pieprzem i chilli.
Mieszamy wszystko wcierając przyprawy.
Pieczemy ok 20 min w 200st.
Świeżą dynię kroimy na pół.
Połówkę dyni kroimy w mniejsze kawałki a następnie obieramy ze skóry i pozbawiamy nasion, odkrajamy też te miękkie wewnętrzne włókna..
Oczyszczoną dynie myjemy dokładnie i osuszamy.
Dynie przekładamy do blaszki, spryskujemy niewielką ilością oliwy lub oleju
Oprószamy solą, pieprzem i chilli.
Mieszamy wszystko wcierając przyprawy.
Pieczemy ok 20 min w 200st.