anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Polędwica wołowa w brązowym sosie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

To pierwsza moja samodzielna polędwica wołowa w sosie ,rodzice zachwyceni:)

Polędwica wołowa w brązowym sosie

Składniki:

Polędwica wołowa w brązowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Polędwica wołowa w brązowym sosie
Polędwicę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem ,pokroić w plastry,obtoczyć w mące i obsmażyć na złoty kolor na maśle roślinnym. Przełożyć do rondla,dodać pokrojoną surową cebulę, listek,roztarty majeranek,sól,pieprz ,paprykę ,zmiażdżony czosnek. Wszystko zalać 3 szklankami wody,dusić pod przykryciem na malutkim ogniu aż mięso będzie miękkie i sosik zgęstnieje . Smacznego Podawać z ziemniakami,kluskami lub chlebem. To pierwsza moja samodzielna polędwica wołowa w sosie ,rodzice zachwyceni.