sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Pieczona golonka wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tłuste danie. Ale od czasu do czasu można sobie pozwolić.

Pieczona golonka wieprzowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczona golonka wieprzowa

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczona golonka wieprzowa
Golonkę myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Wodę solimy i dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy około 1-1,5 godziny. Następnie wyjmujemy golonkę i studzimy. Skórę nacinamy na krzyż. Golonkę wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy wodą w której się gotowała i pieczemy około 1 godziny w temp. 200 stopni C. Podajamy z musztardą lub chrzanem. Smacznego
Pieczona golonka wieprzowa
Golonkę gotujemy w osolonej wodzie, z liściem laurowym i zielem angielskim
Pieczona golonka wieprzowa
Skórę obgotowanej golonki nacinamy na krzyż
Pieczona golonka wieprzowa
Golonkę wkładamy do naczynia żaroodpornego