Sposób przygotowania:
Pieczona golonka wieprzowa
Golonkę myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Wodę solimy i dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy około 1-1,5 godziny. Następnie wyjmujemy golonkę i studzimy. Skórę nacinamy na krzyż. Golonkę wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy wodą w której się gotowała i pieczemy około 1 godziny w temp. 200 stopni C. Podajamy z musztardą lub chrzanem. Smacznego
![Pieczona golonka wieprzowa Pieczona golonka wieprzowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczona-golonka-wieprzowa-175760.jpg)
![Pieczona golonka wieprzowa Pieczona golonka wieprzowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczona-golonka-wieprzowa-175761.jpg)
![Pieczona golonka wieprzowa Pieczona golonka wieprzowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczona-golonka-wieprzowa-175762.jpg)