Sposób przygotowania:
Pieczona jaglanka z malinami i orzechami
Do miski wsypujemy kaszę jaglaną, wiórki kokosowe, cynamon i stewię. Dokładnie mieszamy i przesypujemy do wysmarowanej formy żaroodpornej.
Orzechy kroimy na mniejsze kawałeczki. Do formy wkładamy orzechy i mrożone maliny.
Mleko i jajka miksujemy i przelewamy do formy na kaszę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę pod przykryciem. Przed podaniem dekorujemy miętą, mrożonymi malinami i orzechami.
Orzechy kroimy na mniejsze kawałeczki. Do formy wkładamy orzechy i mrożone maliny.
Mleko i jajka miksujemy i przelewamy do formy na kaszę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę pod przykryciem. Przed podaniem dekorujemy miętą, mrożonymi malinami i orzechami.