kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pieczona karkówka gyros

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Cudowne kruche, soczyste mięso. Hit przyjęć. Podbija serca nie tylko mięsożerców. Do tego dziecinnie proste w wykonaniu. Po prostu ideał!

Pieczona karkówka gyros

Składniki:

Pieczona karkówka gyros

 

  • 1 kg karkówki bez kości
  • przyprawa gyros
  • 2-3 cebule
  • ½ butelki ketchupu

Sposób przygotowania:

Pieczona karkówka gyros
Karkówkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w plastry o grubości 1cm. Każdy kawałek przyprawić przyprawą gyros i złożyć z powrotem w jeden duży kawałek. Włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojone w piórka cebule i zalać wszystko ketchupem. Piec pod przykryciem w temp 190 stopni C przez 70-80 minut.