Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Pieczona karkówka w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna karkówka z nuta musztardy

Pieczona karkówka w musztardzie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczona karkówka w musztardzie

 

  • 2 kg karkówki
  • 100 g musztardy starofrancuskiej
  • 1 łyżka soli do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pieczona karkówka w musztardzie
Umyta i osuszona wcześniej karkówkę układamy do posypanego solą naczynia żaroodpornym. Wierzch mięsa smarujemy dość dokładnie musztardą .Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 2 godziny i pieczemy w temperaturze 200 stopni C. Po lekkim przestudzeniu kroimy w plastry.
Pieczona karkówka w musztardzie
Mięso musimy dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem
Pieczona karkówka w musztardzie
Smarujemy je dokładnie musztardą .Pieczemy 2 godziny