Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pieczona kozina

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

warto spróbowac bo na prawde dobre

Pieczona kozina Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona kozina

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczona kozina
24h przed pieczeniem marynujemy mięso. Czosnek obieramy i rozgniatamy, dodajemy do tego garstke majeranku, 2-3 szczypty ziół prowansalskich, 4 listki laurowe i 4 ziela, ok 7 ziarenek pieprzu, łyżke kucharka i 2 łyżeczki soli. wlewamy olej i dokladnie mieszamy. Mieso układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy nasza marynatą - obracamy co kilka godzin. Mięso pieczemy przez 2h w temp 180*. Jest soczyste i bardzo aromatyczne
Pieczona kozina
przygotowywanie marynaty do mięsa
Pieczona kozina
mięso marynujemy przynajmniej 1 dobe
Pieczona kozina
mięso jest chrupkie z zewnątrz i ...
Pieczona kozina
... i soczyste w srodku