Spec

Spec

Kucharz
[Przepisów: 8]

Pieczona papryka z serkiem wiejskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryka nadziewana serkiem - dietetyczna kolacja

Pieczona papryka z serkiem wiejskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona papryka z serkiem wiejskim

 

  • 1 papryka czerwona
  • 1 serek wiejski piątnica
  • 1 ząbek czosnku
  • zioła prowansalskie do smaku
  • papryka słodka do smaku
  • ewentualnie suszone warzywa (w takich małych kawałeczkach)
  • sól, pieprz
  • łyżka pokrojonego drobno szczypiorku
  • 1 jajo

Sposób przygotowania:

Pieczona papryka z serkiem wiejskim
Paprykę umyj oczywiście, odetnij czapeczkę i wydrąż, wyrzuć nasiona. Natrzyj od środka ścianki czosnkiem. Serek wiejski wymieszaj z wybitym jajkiem, dodaj zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Włóż nadzienie do papryki. Przykryj czapeczką i piecz pod folią (żeby się nie przypaliła) prez około 25 minut w temp. 190 stopni. Podawaj posypaną szczypiorkiem.
Pieczona papryka z serkiem wiejskim
paprykę myjhemy i wydrążamy, odcinając czapeczkę
Pieczona papryka z serkiem wiejskim
wybij jajko i wymieszaj z serkiem wiejskim
Pieczona papryka z serkiem wiejskim
dodaj przyprawy, mieszaj do połączenia składników
Pieczona papryka z serkiem wiejskim
Wymieszane: przyprawy, jajko i serek wiejski, gotowe do nadziewania.