Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pieczona polędwica

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polędwica pieczona w rękawie to propozycja na domową wędlinę.

Pieczona polędwica Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona polędwica

 

  • Dowolna ilość polędwicy wołowej
  • ok 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • ostra papryka
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 kostka mięsna
  • rękaw do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Pieczona polędwica
Mięso umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem. Osuszone mięso natrzeć oliwą , i oprószyć z każdej strony przyprawmy , następnie natrzac polędwice musztardą. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na cały dzień. Po tym czasie , rozpuścić kostkę mięsną w 1 szklance wody. A polędwice wyciągnąć z foli , i włożyć do rękawa i wlać ok.1/2szkl bulionu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok godziny. Następnie mięso wyjąc ostrożnie z rękawa , wytworzony sos wylać do naczynia żaroodpornego , położyć mięso i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 30-60minut co jakiś czas podlewając bulionem. Wyjąc,ostudzić, jeść zimne i przechowywać w lodówce.
Pieczona polędwica
Polędwice natrzeć oliwą z oliwek i przyprawami
Pieczona polędwica
Następnie mięso natrzec musztardą owinąc w folie i wstawić do lodówki na 24h
Pieczona polędwica
Po tym czasie mięso włożyć do rękawa do pieczenia i wlać 1/2 szkl buliony piec godzinę
Pieczona polędwica
Po godzinie mięso wyjąc z rękawa i piec 30 do 60 minut co jakis czas podlewając bulionem