Sposób przygotowania:
Pieczona polędwica
Mięso umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem. Osuszone mięso natrzeć oliwą , i oprószyć z każdej strony przyprawmy , następnie natrzac polędwice musztardą. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na cały dzień. Po tym czasie , rozpuścić kostkę mięsną w 1 szklance wody. A polędwice wyciągnąć z foli , i włożyć do rękawa i wlać ok.1/2szkl bulionu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok godziny. Następnie mięso wyjąc ostrożnie z rękawa , wytworzony sos wylać do naczynia żaroodpornego , położyć mięso i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 30-60minut co jakiś czas podlewając bulionem. Wyjąc,ostudzić, jeść zimne i przechowywać w lodówce.