Sposób przygotowania:
Pieczona rolada ze schabu
Mięso płuczemy i osuszamy. Rozcinamy mięso w poprzek tak aby rozłożyło się nam jak książka. Nacieramy przyprawami i wstawiamy do lodówki na min 1 godz. Po tym czasie lekko rozbijamy tłuczkiem. Smarujemy schab muszardą, na to układamy pokrojone warzywa. Cebulę w piorka, ogórek w długie plasterki i paprykę w niewielkie cząstki. Posypujemy wszystko ziołami prowansalskimi i ściśle mięso zwijamy jak na roladę. Można związać nićmi lub szczepić wykałaczakmi (ja użyłam wykałaczek). Mini kosteczkę rozkruszamy i dokładnie nacieramy mięso. Następnie roladę obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Tak przygotowane mięso przekładamy do rękawa foliowego, wrzucamy liście laurowe i pieczemy ok 1,5 do 2 godz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego.