WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1404]

Pieczona ryba z frytkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Standardowe połączenie czyli ryba z frytkami. Tym razem pieczony filet rybny w przyprawach, głównie suszonych ziołach.

Pieczona ryba z frytkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona ryba z frytkami

 

  • 1 filet rybny np. z morszczuka
  • Szczypta soli
  • Szczypta majeranku
  • Szczypta lubczyku
  • Szczypta pieprzu ziolowego
  • Szczypta czosnku w proszku
  • Frytki mrożone (ilość wg uznania)

Sposób przygotowania:

Pieczona ryba z frytkami

ETAP 1:

Filet rybny umyć i osuszyć. Ułożyć na desce. Natrzeć solą. Posypać z jednej strony czosnkiem granulowanym, pieprzem ziołowym, roztartym majerankiem i lubczykiem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć przyprawiona rybę. Obok wyłożyć frytki.

Piec razem ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni.

Podawać na gorąco.

Pieczona ryba z frytkami
Upieczona ryba z frytkami tuż po wyjęciu z piekarnika
Pieczona ryba z frytkami
Przyprawiona ryba i frytki umieszczone na blaszce
Pieczona ryba z frytkami
Filet rybny przyprawiony suszonymi ziołami.
Pieczona ryba z frytkami
Filet rybny umyty i osuszony przed przyprawieniem