Sposób przygotowania:
Dorsz na obiad
Filet z dorsza atlantyckiego i pokroić na cztery porcje, obtoczyć je w mące wymieszanej z tartą bułką, z solą i pieprzem mielonym.
Na patelni rozgrzać mocno olej rzepakowy, kłaść filety i smażyć na złocisto z każdej strony na średnim ogniu.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odlać z wody i na ogniu postawić garnek na chwilę aby odparować.
Ogórki zetrzeć na tarce, wymieszać z cukrem, solą, pieprzem, octem jabłkowym, koperkiem, śmietaną.
Rybę podać z ziemniakami, pomidorem, można ziemniaki polać tłuszczem po smażeniu, posypać koperkiem.
Na patelni rozgrzać mocno olej rzepakowy, kłaść filety i smażyć na złocisto z każdej strony na średnim ogniu.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odlać z wody i na ogniu postawić garnek na chwilę aby odparować.
Ogórki zetrzeć na tarce, wymieszać z cukrem, solą, pieprzem, octem jabłkowym, koperkiem, śmietaną.
Rybę podać z ziemniakami, pomidorem, można ziemniaki polać tłuszczem po smażeniu, posypać koperkiem.