Sposób przygotowania:
Pieczone jabłka z przyprawami
Do miski wlewamy wodę i sok z cytryny. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na połówki.
Każdą połówkę jabłka kroimy na 4 - 5 części i wkładamy do miski z wodą i sokiem z cytryny.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową.
Jabłka wyjmujemy z wody i przekładamy na sitko, odsączamy z wody.
Do małej miseczki wsypujemy przyprawy, mieszamy.
Jabłka przekładamy na papierowy ręcznik, osuszamy i wkładamy do miski, posypujemy przyprawami i wkładamy do blaszki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez 50 minut.
Każdą połówkę jabłka kroimy na 4 - 5 części i wkładamy do miski z wodą i sokiem z cytryny.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową.
Jabłka wyjmujemy z wody i przekładamy na sitko, odsączamy z wody.
Do małej miseczki wsypujemy przyprawy, mieszamy.
Jabłka przekładamy na papierowy ręcznik, osuszamy i wkładamy do miski, posypujemy przyprawami i wkładamy do blaszki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez 50 minut.