Sposób przygotowania:
Pasta z kaszy jaglanej
Kaszę płuczemy pod kranem odsączamy. W garnku zagotować wodę lekko osolić włożyć woreczek. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Po ugotowaniu studzimy. Do rondelka wlewamy trochę oleju może być zwykły albo kokosowy dodajemy pokrojoną cebulę szklimy.
Do cebuli dodajemy starte na tarce jabłko i czosnek przeciśnięty przez praskę dodajemy majeranek, pieprz kurkumę wymieszać. Cebulę studzimy.
Kaszę przekładamy do miski mieszamy widelcem można zmiksować ale ja uważam ze nie potrzeba.
Do kaszy dodajemy cebulę z jabłkiem i przyprawami mieszamy.
Pastę odstawiamy w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły.
Po ugotowaniu studzimy. Do rondelka wlewamy trochę oleju może być zwykły albo kokosowy dodajemy pokrojoną cebulę szklimy.
Do cebuli dodajemy starte na tarce jabłko i czosnek przeciśnięty przez praskę dodajemy majeranek, pieprz kurkumę wymieszać. Cebulę studzimy.
Kaszę przekładamy do miski mieszamy widelcem można zmiksować ale ja uważam ze nie potrzeba.
Do kaszy dodajemy cebulę z jabłkiem i przyprawami mieszamy.
Pastę odstawiamy w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły.
gusia1000