Sposób przygotowania:
Mielone z kalafiorem
Kalafiora umyć, surowego zetrzeć na tarce. Bułki zalać mlekiem i odstawić na 10 minut.
Odcisnąć dodać do mięsa i kalafiora, wbić żółtko, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawić do smaku i wyrobić masę. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z mięsem. Z masy uformować kotlety i ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia.
Piec 45 minut w temp 180 stopniach.
Odcisnąć dodać do mięsa i kalafiora, wbić żółtko, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawić do smaku i wyrobić masę. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z mięsem. Z masy uformować kotlety i ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia.
Piec 45 minut w temp 180 stopniach.