Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Flaczki z boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne flaczki przygotowane z boczniaków pokrojonych w paseczki, z dużą ilością aromatycznych przypraw.

Flaczki z boczniaków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flaczki z boczniaków

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z boczniaków
Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym oleju. Pod koniec dorzucamy czosnek pokrojony w drobną kosteczkę.

Dodajemy startą na tarce marchewkę i selera oraz pora pokrojonego w półplasterki. Podsmażamy 5 minut.

Boczniaki kroimy w paseczki i wrzucamy do reszty składników razem z łyżką masła. Podsmażamy przez chwilę.

Wlewamy gorący rosół, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem 20 minut.

Przyprawiamy flaki pieprzem oraz szczyptą soli.
Flaczki z boczniaków
Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym oleju.
Flaczki z boczniaków
Dodajemy startą na tarce marchewkę i selera oraz pora pokrojonego w półplasterki.
Flaczki z boczniaków
Boczniaki kroimy w paseczki i wrzucamy do reszty składników razem z łyżką masła.
Flaczki z boczniaków
Wlewamy gorący rosół, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem 20 minut.