Sposób przygotowania:
Flaczki z boczniaków
Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym oleju. Pod koniec dorzucamy czosnek pokrojony w drobną kosteczkę.
Dodajemy startą na tarce marchewkę i selera oraz pora pokrojonego w półplasterki. Podsmażamy 5 minut.
Boczniaki kroimy w paseczki i wrzucamy do reszty składników razem z łyżką masła. Podsmażamy przez chwilę.
Wlewamy gorący rosół, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem 20 minut.
Przyprawiamy flaki pieprzem oraz szczyptą soli.
Dodajemy startą na tarce marchewkę i selera oraz pora pokrojonego w półplasterki. Podsmażamy 5 minut.
Boczniaki kroimy w paseczki i wrzucamy do reszty składników razem z łyżką masła. Podsmażamy przez chwilę.
Wlewamy gorący rosół, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem 20 minut.
Przyprawiamy flaki pieprzem oraz szczyptą soli.