olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pieczone pierogi z nadzieniem z kabanosów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierogi pieczone w piekarniku i wypełnione farszem powstałym z kabanosów, twarożku oraz startego parmezanu.

Pieczone pierogi z nadzieniem z kabanosów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone pierogi z nadzieniem z kabanosów

 

  • 300 gram mąki
  • 100 gram masła
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 250 gram kabanosów
  • 250 gram twarożku
  • 1 jajko
  • 250 gram startego parmezanu

Sposób przygotowania:

Pieczone pierogi z nadzieniem z kabanosów
Kostkę drożdży kruszę. Drożdże zasypuję cukrem. Następnie robię rozczyn i odstawiam na 10 minut w ciepłe miejsce. Następnie łączę z masło, mlekiem, jajkiem, solą i mąką. Ciasto zagniatam w kulę i wstawiam do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkowuję. Następnie smaruję je delikatnie masłem i kroję na kwadraty, a na każdym z nich układam farsz przygotowany z drobno pokrojonych kabanosów połączonych z twarożkiem i startym parmezanem. Zlepiam brzegi pierogów, po czym układam je na blaszce. Następnie piekę pierożki w piekarniku nagrzanym do 190C przez 25 minut.
Pieczone pierogi z nadzieniem z kabanosów
Kostkę drożdży kruszę. Drożdże zasypuję cukrem.
Pieczone pierogi z nadzieniem z kabanosów
Następnie łączę z masło, mlekiem, jajkiem, solą i mąką.
Pieczone pierogi z nadzieniem z kabanosów
Ciasto zagniatam w kulę i wstawiam do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkowuję.
Pieczone pierogi z nadzieniem z kabanosów
Następnie smaruję ciasto delikatnie masłem.