Sposób przygotowania:
Pierożki pieczoneETAP 1:
1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą, wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia
ETAP 2:
2. Cebulę obieramy prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Kapustę kiszoną gotujemy, po ugotowaniu drobno kroimy i łączymy z cebulą, prużymy.
4. Dodajemy namoczone, ugotowane i drobno pokrojone grzyby suszone.
5. Farsz doprawiamy majerankiem, pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz wlewamy magii.
ETAP 3:
6. Ciasto po wyrośnięciu rozwałkowujemy, foremką do pierogów robi kółka, na środku każdego kółka układamy po łyżce farszu i zaciskamy foremką brzegi ciasta.
ETAP 4:
7. Pierogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym widelcem białkiem i pieczemy do chwili uzyskania złotego koloru.
ETAP 5:
8. Pierożki podajemy z barszczem lub same.
9. Smacznego.
skuter5
ciasteczka