superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Pieczone pierogi z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Te pierogi smakują świetnie podane z różnymi sosami.

Pieczone pierogi z mięsem

Składniki:

Pieczone pierogi z mięsem

 

  • 0,5 kg mięsa mieszanego wieprzowo - wołowego

 

  • 1,5 cebuli białej
  • 1 szczypta soli jodowanej w młynku

 

 

 

  • szczypta cukru

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczone pierogi z mięsem
Cebulę bardzo drobno kroimy i smażymy na oleju na złoty kolor. Mięso doprawiamy solą i pieprzem i czosnkiem granulowanym i zapiekamy w naczyniu żaroodpornym. Wołowinę kładziemy na spodzie. Po upieczeniu i ostudzeniu miksujemy blenderem Triblade razem z cebulką. Dodajemy 1 jako i dokładnie mieszamy. Ciasto pierogowe : Mąkę przesiewamy na stolnicę. Mieszamy z drożdżami. Robimy kopczyk z wgłębieniem w środku i wlewamy do niego śmietanę. Schłodzoną margarynę siekamy na kawałki i dodajemy do mąki. Całość wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę. Ciasto dzielimy na dwie części i wałkujemy. Wykrajamy szklanką kółka i układamy na środku farsz mięsny.Zawijamy i dociskamy brzegi widelcem. Jajko roztrzepujemy w osobnej miseczce i smarujemy nim pierogi. Zapiekamy w 180 C aż pierogi się przyrumienią.