Sposób przygotowania:
Pieczone pierogi z mięsem
Cebulę bardzo drobno kroimy i smażymy na oleju na złoty kolor. Mięso doprawiamy solą i pieprzem i czosnkiem granulowanym i zapiekamy w naczyniu żaroodpornym. Wołowinę kładziemy na spodzie. Po upieczeniu i ostudzeniu miksujemy blenderem Triblade razem z cebulką. Dodajemy 1 jako i dokładnie mieszamy. Ciasto pierogowe : Mąkę przesiewamy na stolnicę. Mieszamy z drożdżami. Robimy kopczyk z wgłębieniem w środku i wlewamy do niego śmietanę. Schłodzoną margarynę siekamy na kawałki i dodajemy do mąki. Całość wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę. Ciasto dzielimy na dwie części i wałkujemy. Wykrajamy szklanką kółka i układamy na środku farsz mięsny.Zawijamy i dociskamy brzegi widelcem. Jajko roztrzepujemy w osobnej miseczce i smarujemy nim pierogi. Zapiekamy w 180 C aż pierogi się przyrumienią.