Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Pieczone pierożki z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najpierw na stolnice wsypać mąkę dodać masło, 3 łyżeczki soli i tyle zimnej wody aby ciasto miało konsystencję kruchego ciasta zagnieść,odło

Pieczone pierożki z mięsem

Składniki:

Pieczone pierożki z mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczone pierożki z mięsem
Najpierw na stolnice wsypać mąkę dodać masło, 3 łyżeczki soli i tyle zimnej wody aby ciasto miało konsystencję kruchego ciasta zagnieść,odłożyć do lodówki na 40 minut. Na patelni rozgrzać masło. wsypać obraną i posiekaną cebulę, zeszklić na złoty kolor. Dodać mielone mięso, podlać szklanką wody i dusić. Gdy woda odparuje, zdjąć z palnika, przyprawić przyprawami do smaku, Ciasto rozwałkować, potem wycinać krążki, łyżeczką nakładać farsz zlepiać jak pierogi. Ułożyć na przygotowaną blaszę, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w temp 185 stopni 15minut na złoty kolor. Smacznego!:)