Sposób przygotowania:
Pieczone pierożki z warzywamiCiasto
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy pokrojone masło, śmietanę i jajka. Lekko solimy. Szybko zagniatamy, owijamy w folię i wkładamy do lodówki.
Farsz
Marchew i selera obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojonego drobno pora a następnie resztę warzyw.
Doprawiamy dość mocno solą i pieprzem i smażymy, aż warzywa staną się miękkie.
Ciasto
Ciasto wyjmujemy z lodówki, odkrawamy kawałki i rozwałkowujemy. Wykrawamy szklanką okręgi.
Pieczenie
Na środku placka kładziemy łyżkę wystudzonego farszu i sklejamy pierogi. Układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy 20-30 minut w 190 stopniach.
robaczek
WWWiola
Bardzo polecam. Tez zawsze robię na imprezy z 2-3 różnymi nadzieniami
Czekoladka 2