Sposób przygotowania:
Pieczone pierożki z pikantnym farszem
Do miski kruszymy drożdże, wsypujemy cukier i wlewamy śmietanę.
Mieszamy ostawiamy na 15 minut.
Mąkę przesiewamy, dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto.
Marchewkę i pietruszkę, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy mięso i warzywa, dusimy do miękkości.
Następnie dodajemy sos i przyprawy, chwilkę dusimy.
Studzimy.
Ciasto wałkujemy ja na pierogi.
Wykrawamy większą szklanką kółka.
Wykładamy po łyżce farszu i zlepiamy brzegi.
Układamy na natłuszczona blaszkę piekarnikową.
Pierożki smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy 30-35 minut w 200 stopniach.
Smacznego ;)
Mieszamy ostawiamy na 15 minut.
Mąkę przesiewamy, dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto.
Marchewkę i pietruszkę, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy mięso i warzywa, dusimy do miękkości.
Następnie dodajemy sos i przyprawy, chwilkę dusimy.
Studzimy.
Ciasto wałkujemy ja na pierogi.
Wykrawamy większą szklanką kółka.
Wykładamy po łyżce farszu i zlepiamy brzegi.
Układamy na natłuszczona blaszkę piekarnikową.
Pierożki smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy 30-35 minut w 200 stopniach.
Smacznego ;)