Sposób przygotowania:
Pieczone podudzia z kurczaka z ryżem i marchewkąETAP 1:
Podudzia z kurczaka opłukujemy i osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i cebulą granulowaną.
Mięso polewamy olejem, odstawiamy do lodówki na noc.
ETAP 2:
Podudzia umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy olejem, w którym stały w lodówce. Mięso pieczemy 70 minut w 200 st. C.
ETAP 3:
Marchewki myjemy, obieramy, kroimy w plasterki lub półplasterki (zależnie od wielkości marchewek).
W garnku rozgrzewamy masło, smażymy marchewki, następnie dolewamy niewielką ilość wody i dusimy marchewkę do miękkości.
ETAP 4:
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Sos z pieczenia mięsa łączymy z ryżem i marchewką.