Sposób przygotowania:
Polędwiczka pod pierzynką
Warzywa umyć,osuszyć i pokroić: pieczarki i papryke w drobną kostkę,pora drobno posiekać. Przełożyć na rozgrzany olej,doprawić solą,pieprzem,czosnkiem oraz ognistą mieszanką .Całość smażyć /mieszając/ do odparowania płynu - przełożyć na inne naczynie. Polędwiczkę umyć,osuszyć i pozbyć się błonek. Pokroić w plastry pod lekkim ukosem,następnie delikatnie rozbić za pomocą dłoni. Przyprawić z obu stron solą,pieprzem i papryką w proszku i przesmażyć na odrobinie oleju z obu stron po parę chwil. Przełożyć plastry na wysmarowaną olejem blaszkę.Na każdym ułożyć po porcji warzyw,posypać wiórkami mozzarelli,przykryć folią aluminiową i piec pod przykryciem (grzanie góra) w 180*C przez 15 minut. Po tym czasie odkryć i lekko zapiec i gotowe. Podawać z ulubionymi dodatkami :-)
gusia1000