Sposób przygotowania:
Polędwiczki z mozzarellą i salami
Czosnek obrać, przełożyć do miski blendera. Dodać do niego porwane na mniejsze kawałki plasterki salami, ser mozzarella, natkę i marchewkę (użyłam marchewki ze słoika z marynowanymi pieczarkami). Wszystko dokładnie zmiksować. Polędwiczki ułożyć w garnku do gotowania na parze, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa rozsmarować po trochu przygotowanej pasty. Garnek przykryć. Polędwiczki gotować na parze ok. 20 minut.
![Polędwiczki z mozzarellą i salami Polędwiczki z mozzarellą i salami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/poledwiczki-z-mozzarella-i-salami-274692.jpg)
![Polędwiczki z mozzarellą i salami Polędwiczki z mozzarellą i salami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/poledwiczki-z-mozzarella-i-salami-274693.jpg)
![Polędwiczki z mozzarellą i salami Polędwiczki z mozzarellą i salami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/poledwiczki-z-mozzarella-i-salami-274694.jpg)
![Polędwiczki z mozzarellą i salami Polędwiczki z mozzarellą i salami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/poledwiczki-z-mozzarella-i-salami-274695.jpg)