Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pieczone skrzydełka, które najpierw marynowały się w marynowanych buraczkach :). Wyszły bardzo smaczne i rumiane . Bardzo polecam :)

Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach

 

  • 5 malutkich buraczków koktajlowych z zalewy z czarnym pieprzem i jałowcem

 

 

 

  • gałązka tymianku cytrynowego

 

  • 1 łyżka oleju

 

  • czerwona słodka zmielona papryka

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach
Skrzydełka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem ,papryką oraz olejem. Buraczki pokroić w plasterki, dodać do skrzydełek razem z czosnkiem i rozmarynem oraz tymiankiem. Tak przygotowane mięso przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Skrzydełka przełożyć do foremki wyścielonej folią do pieczenia i wstawić do piekarnika. Piec w 180 C i piec przez około 1 godzinę lub do momentu aż będą rumiane. Podczas pieczenia,od czasu do czasu, przewracać na druga stronę. Upieczone skrzydełka maja piękny kolor i są bardzo smaczne. Polecam :)
Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach
mięso marynujemy wraz z buraczkami i pozostałymi przyprawami
Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach
podczas pieczenia od czasu do czasu obracamy na druga strone
Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach
gotowe, rumiane upieczone skrzydełka które smakują super