Sposób przygotowania:
Pieczone talarki ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki o grubości około pół centymetra.
Układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy obficie przyprawami i skrapiamy oliwą. Mieszamy, aby talarki równomiernie pokryły się przyprawami.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni, wstawiamy naczynie z ziemniakami i pieczemy około 40 minut.
Układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy obficie przyprawami i skrapiamy oliwą. Mieszamy, aby talarki równomiernie pokryły się przyprawami.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni, wstawiamy naczynie z ziemniakami i pieczemy około 40 minut.
![Pieczone talarki ziemniaczane Pieczone talarki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-talarki-ziemniaczane-421936.jpg)
![Pieczone talarki ziemniaczane Pieczone talarki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-talarki-ziemniaczane-421937.jpg)
![Pieczone talarki ziemniaczane Pieczone talarki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczone-talarki-ziemniaczane-421938.jpg)