Sposób przygotowania:
Ziemniaki zapiekane z cebulką
Ziemniaki oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut. Odcedzamy, a kiedy ostygną, kroimy w plasterki o grubości pół centymetra.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w cienkie plasterki i smażymy, aż się zeszkli.
Układamy ziemniaki oraz cebulę w naczyniu żaroodpornych. Posypujemy przyprawami.
Polewamy rozpuszczonym na patelni masłem.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni, wstawiamy ziemniaki i pieczemy je przez 15 minut.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w cienkie plasterki i smażymy, aż się zeszkli.
Układamy ziemniaki oraz cebulę w naczyniu żaroodpornych. Posypujemy przyprawami.
Polewamy rozpuszczonym na patelni masłem.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni, wstawiamy ziemniaki i pieczemy je przez 15 minut.