MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Pieczone udka kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczyste udka z kurczaka pachnące rozmarynem.

Pieczone udka kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone udka kurczaka

 

  • 3 udka z kurczaka
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki przyprawy do złocistego kurczaka

Sposób przygotowania:

Pieczone udka kurczaka
Udka opłukujemy i czyścimy z nadmiaru tłuszczu , błon.Następnie nacieramy przyprawami z każdej strony, także pod skórą.Mięso odstawiamy w chłodne miejsce na 4 godziny.Następnie udka przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy gałązki rozmarynu. Pieczemy w piekarniku przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na ciepło np. z ziemniakami młodymi i młoda kapustą.
Pieczone udka kurczaka
Podstawowe produkty: udka z kurczaka i przyprawy.
Pieczone udka kurczaka
Udka nacieramy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce.
Pieczone udka kurczaka
Udka przekładamy do naczynia do pieczenia i dodajemy gałazki rozmarynu.
Pieczone udka kurczaka
Upieczone udka studzimy i podajemy ciepłe .