Sposób przygotowania:
Pieczone udka w marynacie
Udka czyścimy i myjemy, odsączamy z wody. Osuszamy na papierowym ręczniku.
Do miseczki wlewamy sok z mandarynek i dodajemy musztardę, miód i przyprawy. Mieszamy do połączenia się składników.
Udka przekładamy do miski i wlewamy marynatę, mieszamy. Miskę wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie udka razem z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Zdejmujemy folię aluminiową i dopiekamy jeszcze przez kolejne 10 minut.
Do miseczki wlewamy sok z mandarynek i dodajemy musztardę, miód i przyprawy. Mieszamy do połączenia się składników.
Udka przekładamy do miski i wlewamy marynatę, mieszamy. Miskę wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie udka razem z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Zdejmujemy folię aluminiową i dopiekamy jeszcze przez kolejne 10 minut.