WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1153]

Pizza na ziemniaczanym spodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pizza na spodzie z ugotowanych ziemniaków, pieczona bez sosu, z pieczarkami, kabanosami, szynką i serem.

Pizza na ziemniaczanym spodzie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza na ziemniaczanym spodzie

 

Sposób przygotowania:

Pizza na ziemniaczanym spodzie

ETAP 1:

Ugotowane ziemniaki zmielić i wymieszać z jajkami, mąką, solą, pieprzem i 1 łyżką oleju. Ciasto rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tworząc okrąg o średnicy ok 25cm.

Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć razem na łyżce oleju. Doprawić solą i pieprzem. Kabanosy i szynkę pokroić drobno i rozłożyć na cieście. Na to rozłożyć pieczarki.

Pizzę wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut w temperaturze 190 stopni. Następnie posypać startym żółtym serem i piec jeszcze 3 minuty.

Podawać z ketchupem.

Pizza na ziemniaczanym spodzie
Podpieczona pizza przed nałożeniem startego sera
Pizza na ziemniaczanym spodzie
Pieczarki usmażone z cebulą nałożone na ciasto
Pizza na ziemniaczanym spodzie
Kabanosy i szynka nałożone na ciasto ziemniaczane
Pizza na ziemniaczanym spodzie
Ciasto ziemniaczane rozsmarowane na blaszce