Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Pieczone Udka z Kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Polecam ten sposób przygotowania bo udka są smaczne, a zarazem nie ma dużo pracy.

Pieczone Udka z Kurczaka  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczone Udka z Kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczone Udka z Kurczaka
► Udka z kurczaka umyć, naszpikować czosnkiem ( szpikowanie daje lepsze efekty smakowe niż nacieranie czosnkiem bo smak i aromat czosnku przenikają włókna mięsni ) następnie natrzeć solą, przyprawą do kurczaka i słotką papryką i / odstawić do lodówki /. ► Udka z kurczaka ułożyć w żaroodpornej formie, na każde udko położyć gałązkę rozmarynu i szczyptę masła, następnie włożyć do nagrzanego piekarnika na około 40 - 60 minut 180C / Termoobieg /. ► Rodzinka jadła udka z kurczaka z frytkami i mizerią z ogórków w śmietanie.
Pieczone Udka z Kurczaka
Udka ułożyć w żaroodpornej formie i na każde udko położyć gałązkę rozmarynu i szczyptę masła.
Pieczone Udka z Kurczaka
Udka naszpikować czosnkiem - lepiej szpikowć bo smak i aromat czosnku przenika w włókna mięsni - natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki.