bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Pieczone warzywa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybki pomysł na pieczone aromatyczne warzywa.

Pieczone warzywa

Składniki:

Pieczone warzywa

 

  • 4 duże ziemniaki (mogą być młode)
  • marchewka
  • 2 czerwone cebule
  • cała główka czosnku
  • cukinia
  • czerwona i zielona papryka
  • łyżka ziół dalmatyńskich
  • łyżka oliwy z oliwek z chilli

Sposób przygotowania:

Pieczone warzywa
Ziemniaki, cukinie, marchewkę wkładamy kroimy w kostkę, papryke w paski a cebule na ćwiartki,. Wszystko dajemy na blaszkę wraz przekrojoną na pół całą główkę czosnku. Posypujemy ziołami i polewamy oliwą. Wstawiamy do piekarnika obok kurczaka i pieczemy ok 45 minut.

Tagi:

zioła cukinia