Sposób przygotowania:
Pieczone żeberka
Olej przelać do miski. Dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do mięs i naturalną marynatę do mięs z gorczycą i kolendrą. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Żeberka (porcje po 1-2 kostki) dokładnie pokryć marynatą. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na kilka godzin (ja odłożyłam na całą noc). Zamarynowane mięso oprószyć solą i przełożyć do torebki do pieczenia. Torebkę z mięsem zamknąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Mięso piec w 160 stopniach przez ok. 1,5 godziny. Po tym czasie folię rozciąć, rozsunąć jej brzegi. Zwiększyć temperaturę do 180-190 stopni. Mięso piec dalej do zrumienienia (ok. pół godziny).
megi041333