misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Pieczone żeberka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pokrojone żeberka kroimy w cienkie paski. Doprawiamy Vegetą i wstawiamy na noc do lodówki

Pieczone żeberka

Składniki:

Pieczone żeberka

 

  • 2 kg żeberek
  • 1 duży ketchup
  • 1 dżem morelowy
  • vegeta
  • 2 cebule

Sposób przygotowania:

Pieczone żeberka
Pokrojone żeberka kroimy w cienkie paski. Doprawiamy Vegetą i wstawiamy na noc do lodówki. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy warstwą dżemu i ketchupu. Na dno wrzucamy pokrojoną w talarki cebulę i wkładamy żeberka.
Grubo smarujemy dżemem i ketchupem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni. przez ok 2 godziny.