Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Pieczone żeberka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Miękkie i soczyste żeberka z marchewką.

Pieczone żeberka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczone żeberka

 

  • 75 dag żeberka,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku przyprawa do żeberek Prymat,
  • 2 szklanki czerwone wino,
  • 1/2 szklanki ocet winny

 

Sposób przygotowania:

Pieczone żeberka
Żeberka umyć, podzielić, osuszyć. Następnie przełożyć do miski i zalać winem oraz octem winnym. Odstawić na około 2 godziny. Następnie wyjąć, oprószyć pieprzem i przyprawą do żeberek, przełożyć do woreczka do pieczenia. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfance i piec przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po 60 minutach można zmniejszyć temperaturę do 180 stopni.
Pieczone żeberka
Pieczone żeberka
Pieczone żeberka
Pieczone żeberka