Sposób przygotowania:
Cukinia z pieczarkowym farszem i schabem
Pół cukinii i oczyszczone pieczarki zetrzyj na dużych oczkach tarki jarzynowej. Pozostałe dwie cukinie przekrój wzdłuż na pół, łyżeczką wydrąż miąższ. Połówki cukinii oprósz lekko solą i pieprzem, posmaruj oliwą z oliwek. Grilluj na patelni grillowej lub w piekarniku po 5 minut z każdej strony.Na rozgrzej patelni podsmaż wcześniej przygotowane pieczarki, dodaj łyżkę oliwy z oliwek, startą cukinię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Krótko smaż, często mieszając, dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodaj pokrojony na małe kawałki pieczony schab i świeży tymianek, wymieszaj i odstaw patelnię z palnika. Grillowane połówki cukinii napełnij farszem, na wierzchu ułóż ser żółty pokrojony w paseczki.Do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą z oliwek włóż cukinie wypełnione farszem.Wstaw do nagrzanego do 190ºC piekarnika na około 15 minut, po tym czasie sprawdź widelcem czy cukinia jest już odpowiednio miękka w środku, jeśli jest jeszcze twarda, piecz trochę dłużej.