Sposób przygotowania:
Szpinakowa roladaETAP 1
Mięso myjemy i osuszamy. Gotowe rozkrawamy, tak by powstał prostokątny płat. Tak przygotowany rozbijamy. Rozbity nacieramy przyprawami. Gotowe mięso odkładamy na bok i przystępujemy do sporządzenia nadzienia.
Szpinak myjemy i osuszamy. Osuszony przysmażamy na oleju do utraty objętości. Gotowy studzimy.
ETAP 2
Na przygotowany płat mięsa wykładamy warstwę szynki szwarcwaldzkiej
ETAP 3
Na szynkę wykładamy warstwę sera żółtego.
ETAP 4
Na ser wykładamy równą warstwą szpinak.
ETAP 5
Mając nałożone nadzienie mięso zwijamy w roladę. Uformowaną dodatkowo przewiązujemy dratwą.
Gotową roladę wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ją w 180°C około 70 minut. W trakcie pieczenia polewamy ją wytworzonym sosem.
Upieczoną wyjmujemy, po około 10 - 15 minutach (pozwalamy jej odpocząć) rozkrawamy i podajemy.
SylaUla
gusia1000