annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Pieczone ziemniaki z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Idealne do dań z drobiu i ryb... !

Pieczone ziemniaki z ziołami

Składniki:

Pieczone ziemniaki z ziołami

 

Sposób przygotowania:

Pieczone ziemniaki z ziołami
Ziemniaki obrać, opłukać i przekroić na pół lub na 4 części, lekko podgotować (ok. 8-10 minut w osolonym wrzątku) tak aby zmiękły.



Przygotować "miksturę" do ziemniaków: w oleju rozmieszać przyprawy i sól lub ziarenka smaku.



Podgotowane ziemniaki obtoczyć obficie w ziołowej "miksturze" i wyłożyć na blachę.



Piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut.