lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zrazy drobiowe z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 9

No czas w końcu na mięsko,pyszny zraz drobiowy z musztardą i dodatkami. Dziś pyszny obiad był, jutro post wiec smakiem nacieszyć się można :)

Zrazy drobiowe z musztardą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zrazy drobiowe z musztardą

Składniki:

  • podwójna pierś duża z kurczaka

 

 

  • ser żółty 100 g

 

 

Panierka:

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zrazy drobiowe z musztardą

Wykonanie:

Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w "plastry"i lekko tłuczemy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem i smarujemy musztardą na całej powierzchni.

Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie paseczki. Paseczek papryki kładziemy z brzegu na pierś i kawałeczek sera pokrojonego w słupki.

Pierś zwijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy zrazy z piersi w jaju i bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor, dusimy koło 30 minut.

Podajemy z ziemniakami.

Zrazy drobiowe z musztardą
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w "plastry"i lekko tłuczemy tłuczkiem.
Zrazy drobiowe z musztardą
Posypujemy solą i pieprzem i smarujemy musztardą na całej powierzchni.
Zrazy drobiowe z musztardą
Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie paseczki, ser kroimy w słupki.
Zrazy drobiowe z musztardą
Pierś zwijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy zrazy z piersi w jaju.
Zrazy drobiowe z musztardą
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju