Sposób przygotowania:
Pieczonki z marynowaną karkówkąmarynowanie karkówki
Karkówkę pokroić w paski. Do oleju dodać sos sojowy,sos czosnkowy chili,przyprawę do grilla, i wymieszać. Do marynaty dodać pokrojone mięso i włożyć do lodówki na 10 godzin.
przygotowanie pieczonek
Zewnętrzne liście kapusty umyć i odłożyć. Resztę kapusty pokroić dość grubo. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w plastry. Boczek pokroić w plastry i później na mniejsze kawałki.
Cebule i czosnek obrać z łupinek i pokroić w plastry. Wyjąć z lodówki zamarynowane mięso.
przygotowanie pieczonek cd
Na dno kociołka wlać 8 łyżek oleju. Obłożyć kociołek odłożonymi i umytymi liśćmi kapisty.
przygotowanie pieczonek cd
Na kapustę wyłożyć część ziemniaków,cebulę i czosnek.
przygotowanie pieczonek cd
Na cebuli rozłożyć połowę marynowanej karkówki.
przygotowanie pieczonek cd
Na mięsie rozłożyć kapustę,przyprawić i wyłożyć połowę boczku.
przygotowanie pieczonek cd
Na boczek wyłożyć połowę pozostałych ziemniaków,resztę mięsa i resztę kapusty.
przygotowanie pieczonek cd
Na kapuście rozłożyć resztę cebuli,czosnku i boczku.
przygotowanie pieczonek cd
Na samą górę wyłożyć resztę ziemniaków i posypać solą,pieprzem i przyprawą do grilla. Kociołek zamknąć,zaśrubować i postawić na średnim ognisku.
Piec około 2 godzin aż wszystkie składniki będą miękkie.