Sposób przygotowania:
Pieczony boczek w pikantnej marynacie
Mięso myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym i wkładamy na naczynia do zapiekania.
Przygotowujemy marynatę: mieszamy oliwę z octem balsamicznym, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz przyprawami.
Polewamy mięso marynatą i mieszamy tak, by było nią równomiernie pokryte. Przykrywamy naczynie i wstawiamy na noc do lodówki.
Pieczemy mięso pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy przykrywkę, by mięso się ładnie zarumieniło.
Przygotowujemy marynatę: mieszamy oliwę z octem balsamicznym, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz przyprawami.
Polewamy mięso marynatą i mieszamy tak, by było nią równomiernie pokryte. Przykrywamy naczynie i wstawiamy na noc do lodówki.
Pieczemy mięso pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy przykrywkę, by mięso się ładnie zarumieniło.