WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pieczony filet z łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki i pyszny sposób na pieczonego łososia.

Pieczony filet z łososia

Składniki:

Pieczony filet z łososia

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony filet z łososia
Trzy łyżki pasty pomidorowej ucieramy ze szczyptą soli, grubo mielonym kolorowym pieprzem, suszonym rozmarynem i bazylią oraz niecałą łyżeczką słodkiej papryki. Filet z łososia lekko nacinamy od góry i smarujemy powstałą pastą od strony bez skóry i zostawiamy na ok pół godziny. Po tym czasie układamy filet w naczyniu żaroodpornym i układamy na nim kilka plasterków masła. Pieczemy ok pół godziny w piekarniku w 200º C.