patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Pieczony Indyk do kanapek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filet z indyka pieczony w rękawie to idealna alternatywa do zwykłych wędlin. Dietetyczne mięso jest bardzo delikatne i wyśmienite.

Pieczony Indyk do kanapek

Składniki:

Pieczony Indyk do kanapek

 

  • 1.5 kg filetu z kurczaka
  • Sól, pieprz, vegeta, suszony czosnek
  • 1 worek do pieczenia

Sposób przygotowania:

Pieczony Indyk do kanapek
Mięso myję. Obieram z ewentualnych błon i skórek. Mięso na cieram pieprzem czarnym, czosnkiem i wegetą. Mięso wkładam do worka i zawiązuje z obu stron.

W woreczku robię kilka dziurek. Wkładam mięso do piekarnika na 170 stopni na 1.5 godz.

Mięso kiedy wystygnie kroję w plasterki. Podaję do pieczywa, sałatek czy obiadu.

Tagi:

indyk mięsa