rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Pieczony karczek cielęcy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

W diecie Dukana od pierwszej fazy,ale wtedy bez dodatków a w 2 fazie na P+W z samą sałatą

Pieczony karczek cielęcy

Składniki:

Pieczony karczek cielęcy

 

  • Ok.1 kg karczka cielęcego
  • przyprawy(pietruszka suszona lub świeża,czosnek)
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczony karczek cielęcy
Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Wyciąć kość jeśli mamy mięso z nią.rozciąć mięso na cienki płat.Posypać solą,pieprzem,suszoną lub świeżą pietruszką,dodajemy czosnek.Zwijamy w roladę i wiążemy specjalnym sznurkiem.Owijamy w folię aluminiową,układamy w żaroodpornym naczyniu i odstawiam do lodówki najlepiej na całą noc.Następnego dnia pieczemy godzinę w 200 st.C.Pozwalamy odstać się mięsu,żeby wpiło soki,kroić w plastry,podawać z makaronem i sosem np.serowym i sałatą w jogurcie.

Tagi:

przyprawy