ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Pieczony karczek z warzywami konserwowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatnie podsmażone mięso i później długo pieczone z drobnymi warzywami konserwowymi i keczupem .

Pieczony karczek z warzywami konserwowymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczony karczek z warzywami konserwowymi

 

  • 2 kg karkówki
  • 1 średnia cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • słoik papryki konserwowej
  • garść pieczarek konserwowych
  • keczup Tortex (koniecznie ten)
  • sól pieprz
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pieczony karczek z warzywami konserwowymi
Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy na plastry ok 1 cm. Delikatnie rozklepujemy i każdy plaster posypujemy solą i pieprzem. Każdy kawałek smażymy z obu stron i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Warzywa kroimy w drobną kostkę, posypujemy nimi mięso i polewamy keczupem. I tak z każdą warstwą mięsa. Przykrywamy naczynie i pieczemy mięso przez 2 a nawet 3 godziny w temp 150 stopni. Mięso ma się aż rozpadać z miękkości. Brzegi zawsze się delikatnie przypalają jednak są najlepsze ;) 
Pieczony karczek z warzywami konserwowymi
Papryka konserwowa krojona w drobną kosteczkę
Pieczony karczek z warzywami konserwowymi
Krojenie białej cebuli w drobną kosteczkę
Pieczony karczek z warzywami konserwowymi
Przysmak miesny dopiero co wyjęty z piekarnika
Pieczony karczek z warzywami konserwowymi
Tak wygląda mięso od razu wyjęte z piekarnika