Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z udek kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki z delikatnego mięsa kurczaka z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem.

Roladki z udek kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki z udek kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Roladki z udek kurczaka

I

Roladki z udek kurczaka
Przygotowanie mięsa z udek kurczaka oraz marynaty do marynowania mięsa.

1. Mięso z udek delikatnie rozbijam.
2. Do miski przekładam majonez, musztardę, wsypuję paprykę słodką, sól, pieprz, mieszam. Następnie smaruję marynatą każdy kawałek mięsa i odstawiam na godzinę.

II

Roladki z udek kurczaka
Przygotowanie farszu do faszerowanie udek kurczaka.

3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu grzyby studzę i łączę z połową żółtego sera, startego na tarce o dużych oczkach.

III

Roladki z udek kurczaka
Faszerowanie udek z kurczaka.

4. Na każdy kawałku mięsa na środku układam po łyżce farszu.

IV

Roladki z udek kurczaka
zwijanie mięsa w roladki, panierowanie oraz smażenie.

5. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
6. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

V

Roladki z udek kurczaka

7. Po usmażeniu na roladkach układam pozostały żółty ser, ser się sam stopi pod wpływem ciepła z roladek.

VI

Roladki z udek kurczaka

8. Gotowe, podaję z surówką oraz upieczonymi ziemniakami.
9. Smacznego.