Sposób przygotowania:
Roladki z udek kurczakaI
1. Mięso z udek delikatnie rozbijam.
2. Do miski przekładam majonez, musztardę, wsypuję paprykę słodką, sól, pieprz, mieszam. Następnie smaruję marynatą każdy kawałek mięsa i odstawiam na godzinę.
II
3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu grzyby studzę i łączę z połową żółtego sera, startego na tarce o dużych oczkach.
III
4. Na każdy kawałku mięsa na środku układam po łyżce farszu.
IV
5. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
6. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
V
7. Po usmażeniu na roladkach układam pozostały żółty ser, ser się sam stopi pod wpływem ciepła z roladek.
VI
8. Gotowe, podaję z surówką oraz upieczonymi ziemniakami.
9. Smacznego.