Sposób przygotowania:
Pieczony łosoś z dynią, brokułem i pomidorkami
Łososia doprawiamy do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Brokuł dzielimy na różyczki i myjemy razem z pomidorkami. Przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Dynię kroimy w kosteczkę i wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy przez 5 minut i dokładamy brokuł, gotujemy razem przez 2 minuty. Warzywa przekładamy na cedzak i przelewamy zimną wodą, odsączamy.
Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą i wkładamy czosnek, ugotowane warzywa, łososia, pomidorki. Polewamy 2 łyżkami oliwy i posypujemy przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut pod przykryciem i 5 minut bez przykrycia.
Przed podaniem posypujemy pokrojonym koperkiem.
Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą i wkładamy czosnek, ugotowane warzywa, łososia, pomidorki. Polewamy 2 łyżkami oliwy i posypujemy przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut pod przykryciem i 5 minut bez przykrycia.
Przed podaniem posypujemy pokrojonym koperkiem.
lukrowanepierniczki