Sposób przygotowania:
Pieczony łosoś z suszonymi pomidorami
Folię aluminiową tnę na spore kawałki tak aby potem na luzie zawinąć w nią łososia wraz z dodatkami. Tak więc na kawałek folii układam na środek kawałek łososia. Przyprawiam do maku solą - ja miałam mieszankę przypraw min gruboziarnista sól, pieprz itd. Paprykę myję i kroję w paski oraz układam na rybie. Marchew obieram, myję i kroję w bardzo cienkie paski specjalną maszynką lub zwyczajnie nożem. Kładę na łososia. Następnie kładę trochę białego sera - ok 1 łyżkę na sztukę. Na to układam kawałki suszonego pomidora. Na sam wierzch układam kawałki żółtego sera. Tak przygotowaną porcję ryby zawijam tak aby powstała stojąca torebka. Torebeczki układam w naczyniu żaroodpornym i wkładam do pieca. Piekę w temp 160C przez ok 30-40 minut.