Sposób przygotowania:
Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i koperkiemETAP 1:
Przygotowujemy masełko czosnkowe. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę do czosnku lub siekamy bardzo drobno. Miękkie masło ucieramy z czosnkiem i odrobiną soli.
ETAP 2:
Pstrągi sprawiamy, myjemy, usuwamy płetwy, zeskrobujemy łuski. Ryby posypujemy solą w środku i na zewnątrz. Każdą rybę układamy osobno na kawałku folii aluminiowej.
ETAP 3:
Koperek myjemy.
Do środka każdej ryby wkładamy porcję masła czosnkowego i pół pęczka koperku.
ETAP 4:
Pstrągi zawijamy w folię. Pieczemy w 200 st. C przez 25 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z ziemniakami i surówką.
redakcja